Wstęp:
Twarożek, wędzony łosoś i koperek to dla mnie idealne połączenie.
Dlatego dziś na śniadanie proponuję pyszną, pełnowartościową twarogową pastę z łososiem.
Co można napisać o łososiu… na pewno, że niezaprzeczalnie jest on jedną ze zdrowszych ryb, jeżeli pochodzi z dobrego źródła.
Zawarte w nim nienasycone kwasy tłuszczowe – omega-3 bardzo korzystnie wpływają na nasz układ krążenia – obniżają cholesterol, działają przeciwkrzepliwie.
Gwarantuję, że w połączeniu pełnoziarnistym pieczywem smakuje wyśmienicie.
Polecam i Smacznego!!!!
Składniki: (2 porcje)
- 100g serka białego do smarowania ok 5-7% tłuszczu (ja użyłam 5%)
- 50g wędzonego łososia
- 1 łyżka posiekanego koperku
- świeżo mielony pieprz
Sposób przyrządzenia:
Serek przełożyć do miseczki, dodać posiekanego wędzonego łososia, koperek, pieprz.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Wartość odżywcza i energetyczna: 1 porcji
Energia: 90,5kcal
Białko: 10,5g
Tłuszcze: 4,5g
Węglowodany: 2g
Błonnik: 0g