KOKTAJL JAGODOWY – dobry na wzrok, wzmacnia naczynia krwionośne, chroni przed wolnymi rodnikami.

Oto obiecany wczoraj koktajl jagodowy. Jest przepyszny!!!!Dodatek otrębów wzbogacił go o błonnik nierozpuszczalny w wodzie-idealny na poprawę motoryki jelit, migdały i siemię lniane są bogatym źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych. Polecam i Smacznego!!!!!!

Składniki:

  • 100g jagód
  • 100g truskawek
  • 150ml kefiru 2% tłuszczu (kefir można zastąpić mlekiem sojowym, migdałowym lub owsianym)
  • 1 łyżeczka siemienia lnianego
  • 1 łyżeczka otrębów pszennych
  • 1 łyżeczka płatków migdałowych 
Pyszny koktajl jagodowy 🙂

Sposób przyrządzenia:

Truskawki i jagody umyć. Z truskawek odciąć szypułki. Tak przygotowane owoce przełożyć do blendera zalać kefirem, dodać siemię, otręby i płatki migdałowe. Zmiksować na jednolitą konsystencję.

Smacznego.

Wartość odżywcza i energetyczna: (z kefirem)

  • Energia: 214kcal
  • Białko: 9g
  • Tłuszcze: 9g
  • Węglowodany: 23g 
  • Błonnik: 9g

Komentarze